In memoriam – Szilágyi Erzsébet

Szilagyi Erzsebet portreFájó szívvel tájékoztatlak titeket, hogy szeretett kolléganőnk, Dr. Szilágyi Erzsébet végső búcsúja az orosházi katolikus templomban 2017. május 15.-én 9 órakor tartandó szentmisén és az azt követő szertartáson lesz.

Dr. Szilágyi  Erzsébet 1946. január 12-én született Pusztaföldváron. Általános és középiskoláit Orosházán végezte, s az Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett 1964 évben.

Életcélul a gyógyszerészi hivatást választotta. A SZOTE Gyógyszerésztudományi karán 1970 -ben végzett.

Végzés után a mezőhegyesi  gyógyszertárban dolgozott, majd változó munkahelyű gyógyszertárvezetőként egész Békés megye területén. A 80-as évek elején már a Békés Megyei Gyógyszertári Központban, Békéscsabán szakfelügyelő volt.

Nagyon szerette a szakmáját, hivatását. Folyamatosan képezte magát. Doktori disszertációt is írt gyógyszer-technológia témakörben. 1994-ben megbízott, majd 1995-től kinevezett tiszti főgyógyszerész lett az ÁNTSZ Békés Megyei Intézetében. Munkássága során mindenkinek tudott és adott is hasznos szakmai tanácsot a patika működésének jobbítása érdekében. Igazán jó szakember, kolléga és nagyon jó EMBER volt! Itt dolgozott a 2006-ban történő nyugdíjba vonulásáig.

Aktív szerepet vállalt a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság munkájában is. 8 évig volt a MGYT Békés Megyei Szervezetének elnöke. Fiatal kollégáit is ösztönözte a tudományos életre, sok kollégának segített a Rozsnyay versenyekre felkészülni, sőt a versenyek szervezéséből is nagy részt vállalt. Számtalanszor volt bíráló bizottsági tag is.

Életét hivatásának szentelte!

A szakma is elimerte munkásságát:

1996-ban  Societas Pharmaceutica Hungarica jutalomérmet kapott.

2002-ben pedig  Batthyány-Strattmann László-díjat kapott a több évtizeden keresztül végzett, kimagasló szakmai munkássága elismeréseként.

Megrendülten búcsúzunk Tőled Erzsike!

Bejelentkezés

A honlapra való regisztrálással nyomon követheti előfizetéseit, rendezvényekre történő jelentkezéseit.

Hírlevél

Tagdíj

tagdij szamlaszam kek ok

Keresés

CPH 2020

cph logo 2020 vektor altalanos

International

eufeps logo

Fip

Kérdezze meg...

gyogyszeresz fiatal

Farmakognóziai Hírek

gyogynoveny2

facebook

Aktuális szám

Gyógyszerészet – korábbi számok