Szász Kálmán-díj 2019 – előterjesztési felhívás

Szasz KalmanA Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya kéri a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, gazdasági tevékenységet folytató társaságok, tudományos testületek, egyesületek vezetőit, hogy Szász Kálmán-díjra terjesszék fel azokat az általuk ismert fiatal gyógynövénykutatókat, akik valamely a gyógynövényekhez kapcsolódó területen (kutatás, feldolgozás, termékfejlesztés, minősítés, gyártás) tevékenykedve 

 

  • kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytatnak,
  • jelentős tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotást hoztak létre,
  • jelentős mértékben részt vesznek a szakmai közéletben,
  • a beküldési határidőig életkoruk nem haladja meg a 40 évet. 

A díj névadója Szász Kálmán gyógyszerész (1910-1978), a hazai gyógynövénykutatás és a gyógynövény-alapú gyógyszergyártás kiemelkedő alakja, a Richter Gedeon Gyógyszergyár növénykémiai osztályának volt vezetője. A díjazott a kitüntetés tényét igazoló oklevél mellett 1 000 000 forint pénzjutalomban is részesül, amelynek forrását a Richter Gedeon Nyrt. biztosítja.

A díj odaítéléséről háromtagú szakmai bizottság dönt. A döntés ellen fellebbezni nem lehet. A hiányos (adatlapot, indoklást vagy szakmai életrajzot nem tartalmazó) előterjesztéseket a bizottság figyelmen kívül hagyja. A 40 éves korhatár emelhető a szülési szabadságon és a főállásban gyermekneveléssel töltött idő hosszával. A díj személyre szóló, így alkotó közösségek nem jelölhetők.

Az előterjesztés megkívánt tartalma 

  1. IKitöltött és aláírt adatlap (a jelölő és a jelölt adatai a formanyomtatvány felhasználásával)
  2. Jelölés (a felterjesztés indoklása, a jelölt tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységének, illetve tudományos és/vagy műszaki-szellemi alkotásának ismertetése legfeljebb 2 oldal terjedelemben)
  3. A jelölt szakmai életrajza, publikációs listája 

A díj odaítéléséről háromtagú szakmai bizottság javaslata alapján az Alapítvány kuratóriuma dönt, amely ellen fellebbezésnek helye nincs. A hiányos pályázatokat a bizottság figyelmen kívül hagyja.

A Szász Kálmán-díjjal kapcsolatos részletes tudnivalók és a beküldendő előterjesztési adatlap, valamint a pályázati adatlap a jelölt linkeken letölthetők.

Az előterjesztés postára adásának határideje: 2019. október 31. (Postacím: Dr. Rédei Dóra, SZTE GYTK Farmakognóziai Intézet, 6720 Szeged, Eötvös u. 6.)

A felterjesztés beérkezéséről és az elbírálás eredményéről a felterjesztő elektronikus, a díj j elnyerése esetén a felterjesztő elektronikus, a díjazott elektronikus és postai értesítést kap.

További felvilágosítás kérhető dr. Rédei Dóra szakosztálytitkártól (e-mail: redei@pharmacognosy.hu; tel: 62-546451). 

Bejelentkezés

A honlapra való regisztrálással nyomon követheti előfizetéseit, rendezvényekre történő jelentkezéseit.

Hírlevél

Tagdíj

tagdij szamlaszam kek ok

Keresés

CPH 2020

cph logo 2020 vektor altalanos

International

eufeps logo

Fip

Kérdezze meg...

gyogyszeresz fiatal

Farmakognóziai Hírek

gyogynoveny2

facebook

Aktuális szám

Gyógyszerészet – korábbi számok