Ismerje meg pulzusát!

Pulzus kampanyA Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Farmakoterápiás és Gyógyszerészi Gondozási Szakosztálya 2017. november 20-26. között egy európai programhoz (AF Association Global AF Aware Week) csatlakozva meghirdeti az „Ismerje meg pulzusát” betegoktatási kampányhetet.

Az „Ismerje meg a pulzusát” kampány 2008 óta rendszeresen kerül lebonyolításra Európa számos országában. 2017-ben az MGYT Farmakoterápiás és Gyógyszerészi Gondozási Szakosztálya célul tűzte ki hazai gyógyszertárak kapcsolódását a programhoz.

A kampány célkitűzése a 40 év feletti lakosság figyelmének felhívása a helyes technikával végzett pulzus ellenőrzés jelentőségére valamint szabálytalan pulzus észlelése esetén az orvoshoz fordulás fontosságára. A program elsődleges célja az esetleges szívritmuszavarok gyanújának időbeni felismerése a súlyos kardiovaszkuláris események megelőzése érdekében.

A fentiekben megjelölt kampányhét során a programban résztvevő  gyógyszertárakban a gyógyszerészek a 40 év feletti betegeknek felajánlják a manuális pulzus mérési technika megismertetését. A Szakosztály a programban való részvételt a pulzusmérés helyes technikáját bemutató oktatási videó, nyomtatott betegtájékoztató segédanyag valamint a programot bemutató poszter gyógyszertárak részére történő biztosításával támogatja.

Várjuk azon gyógyszertárak jelentkezését, akik szeretnék megismerni a program részleteit és az alapján részt kívánnak venni a kampányban. Érdeklődés / jelentkezés: mgyt.gyogyszgond@gmail.com

MGYT gondozasi szakosztaly logo

iPACT logo

Bejelentkezés

A honlapra való regisztrálással nyomon követheti előfizetéseit, rendezvényekre történő jelentkezéseit.

Hírlevél

Tagdíj

tagdij szamlaszam kek ok

Keresés

Önkéntes tagdíj

irodafelujitas modul

International

eufeps logo

Fip

Kérdezze meg...

gyogyszeresz fiatal

Farmakognóziai Hírek

gyogynoveny2

facebook

Aktuális szám

Gyógyszerészet – korábbi számok