A gyógyszerészek szerepe az allergiás megbetegedések megelőzésében és kezelésében

 A 2017-es patikanap kapcsán meghirdetett gyógyszertári/gyógyszerészi aktivitások középpontjába a gyógyszerészek szerepe az allergiás megbetegedések megelőzésében és kezelésében téma került.

A téma fontosságára és időszerűségére a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet és a Kamara között 2015-ben kötött együttműködési megállapodás már rámutatott és az elmúlt két évben a szakma és az egészségpolitika részéről már voltak olyan kezdeményezések, amelyek megalapozták, hogy 2017-ben ez kerüljön az érdeklődés homlokterébe.

A patikanapi előkészületekhez kapcsolódó egyeztetések kapcsán az MGYT, a Kamara és a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar összefogásának megfelelően született döntés arról, hogy egy évig (a következő patikanapig terjedő időben) megfelelő ütemezésben készülnek el azok a tájékoztatók, amelyek megfelelő szakmai hátteret biztosítanak ahhoz, hogy a gyógyszerészek megfelelő felkészültséggel vegyenek részt a programban, és ezeknek a tájékoztatóknak az „anyalapja” a Gyógyszerészet lesz. A Gyógyszerészi Hírlap feladata elsősorban az operatív információk közzététele lesz, és időről időre közvetlenül is meg kívánjuk keresni a gyógyszertárakat. (Ennek a programnak az előfutára a két évvel ezelőtt szintén patikanapon elindított racionális ásványi anyag és nyomelem felhasználást célzó program, valamint a tavalyi „házipatika program” volt, melyekben – az MGYT és a Kamara koordinálásával – úgyszintén több publikáció és szakmai kiadvány is született.

Bejelentkezés

A honlapra való regisztrálással nyomon követheti előfizetéseit, rendezvényekre történő jelentkezéseit.

Hírlevél

Tagdíj

tagdij szamlaszam kek ok

Keresés

CPH 2020

cph logo 2020 vektor altalanos

Eseménynaptár

2019   December
H K SZ CS P SZ V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

MgyTávoktatás

Owl5 WEB

Önkéntes tagdíj

irodafelujitas modul

International

eufeps logo

Fip

Kérdezze meg...

gyogyszeresz fiatal

Farmakognóziai Hírek

gyogynoveny2

facebook

Aktuális szám

Gyógyszerészet – korábbi számok